Afspraak maken

Veel gestelde vragen

Warmtebedrijf Westland is een bedrijf volop in ontwikkeling. Graag beantwoorden we uw vragen persoonlijk. Schroom niet een afspraak met ons te maken via de contact- of  ‘maak een afspraak’  knop. Hieronder treft u vast een paar van de meest gestelde vragen en antwoorden.

Warmtebedrijf Westland is een Westlandse onderneming die glastuinbouwbedrijven in de regio een betaalbaar alternatief wil bieden voor gas. Middels een open warmtenet kan de Westlandse tuinbouw profiteren van zowel restwarmte uit de Rotterdamse haven als warmte uit geobronnen. Door deze unieke combinatie ontstaat voldoende vermogen om volledig zonder gas te opereren.

Warmtebedrijf Westland biedt een pakket duurzame diensten voor de Westlandse glastuinbouwsector.

Omdat Warmtebedrijf Westland een duurzaam en betaalbaar alternatief biedt voor o.a. gas in een wereld waarin duurzaam ondernemen van steeds groter maatschappelijk belang wordt. Daarbij stijgen de prijzen van gas, CO2 en gietwater door toenemende schaarste, renderen warmtekrachtkoppelingen steeds minder en wordt NOx uitstoot steeds hoger belast.

Warmtebedrijf Westland wil een volledig pakket diensten leveren aan de Westlandse glastuinbouw: warmte in de vorm van restwarmte en geothermie, CO2, gietwater en glasvezel.

Wij zijn een betaalbaar alternatief voor gas. Wij bieden vaste prijzen met verschillende looptijden van 1, 5, 10 en 15 jaar. Er valt echt wat te kiezen. Uiteraard denken wij dat dit het beste product om te kiezen is. De prijzen zijn niet aan de gasindex gekoppeld.

Op een open netwerk kunnen diverse aanbieders een product leveren. Dat vinden wij gezond voor de markt.

Op een gesloten netwerk biedt slechts een leverancier/aanbieder producten en diensten.

Nee, bestaande installaties kunnen moeiteloos worden aangesloten op de diensten van Warmtebedrijf Westland. De warmte komt op 85 graden binnen, daar kan de WKK goed mee omgaan.

De WKK kan prima naast de diensten van Warmtebedrijf Westland blijven functioneren. O.a. voor het opwekken van elektriciteit. De WKK zal echter veel minder draaiuren maken, waardoor deze langer meegaat en de gasrekening gaat natuurlijk aanzienlijk omlaag.

Wij zijn voornemens de eerste klanten aan te sluiten per 21 oktober 2023.